Categorii
Adevar sau adevar?

Trezește-te urs carpatin

Până când ne vindem sufletul pe o bucată de pâine scăldată în lacrimile neputinței? Până când ne vindem glia strămoșească străinilor care ne aduc pâinea otrăvită a sclaviei neamului? Până când drag compatriot ne batem joc de râurile de sânge ce a scăldat pământul nobil apărat de marii eroi ai neamului?

Crezi că dacă te ascunzi in casă și te faci că nu vezi, viitorul copiilor tăi va fi unul bun? Sau că dacă vei fi ascultător, opresorii se vor opri? Sau că se va termina prea curând această luptă pe viață și pe moarte? Crezi că soluția este să fii o trestie bătută de vântul aprig al înrobirii? Nu mai bine stăm mândri stejari ai patriei mult prea lovită de trădare in fața celor care ne asupresc? Nu mai bine mori drept și deodată cazi pe pământul iubit de înaintași decât să mori încet în foame și rușine?

Ce scriu acum face să îmi vibreze tot trupul de înverșunare împotriva celor care au adus in genunchi patria și acest brav neam. Mă face să gândesc la marii patrioți ai neamului care au căzut cu cinste la datorie fără să își abandoneze reduta. Mă face să îmi fie rușine de ce am ajuns…

De ce e nevoie să ne trezim? Ne-au murit părinți, frați, bunici, prieteni in rușine, într-un sac negru fără a mai apuca să fie mângâiați de aproapele și fără lumânare aprinsă. Ne-au secătuit țara și ne asasinează economia încet și sigur chiar acum cât scriu. Ne-au călcat în picioare cu jandarmii care au depus jurământul de a apăra cetățenii și dreptatea. Ne-au băgat adânc mâna în buzunarele care nu mai au bani de pâinea cea de toate zilele.

Și vă sperie cu un virus! Dacă bunul Dumnezeu vrea, mori in pace și cinste, dacă nu, asta e! Așa că asta ar fi ultima mea teamă. Dar până una alta murim încet, se stinge flacăra din sufletul nostru, se stinge patriotismul și altruismul, se stinge credința și tradiția. Se stinge mândria din privirea noastră și e înlocuită cu rușinea de sub botniță! Se uită Ștefan cu milă și dezgust din ceruri, el, cel care a apărat pămantul, limba și credința noastră pe care noi le pângărim.

Aș vrea să vă judece privirea copiilor și a nepoților pentru lașitate și nepăsare!

De Pentru patrie

Singura cale de a evita distrugerea totala e revenirea la valorile nationale.

Un răspuns la “Trezește-te urs carpatin”

Lasă un comentariu